instalator casei wc

Cum să eviți înfundarea canalizării: Sfaturi și trucuri utile

Într-o locuință un aspect important de avut în vedere pentru un trai cât mai confortabil este însăși canalizarea. Aceasta marchează un element esențial al cotidianului din punct de vedere al infrastructurii moderne. Cu alte cuvinte, asigură o evacuare facilă și rapidă a apei uzate din cămin, lăsând în urma sa un mediu curat și sănătos pentru familiile ce trăiesc în spațiul respectiv.

Și din moment ce existența sa este atât de importantă, aceasta este responsabilă și pentru o serie de probleme majore și neplăcute, precum înfundarea țevilor.

Atunci când situația scapă de sub control și canalizarea este deja înfundată, recomandarea noastră este să apelezi la specialiștii în desfundare canalizare București.

3 sfaturi pentru a evita înfundarea canalizării

În această ordine de idei, pentru a evita inconveniențe ce țin de refluxurile de apă sau de sistemul de canalizare, iată câteva sfaturi de la profesioniștii de la Desfundare.com pe care ar trebui să le practici în mod frecvent:

Nu arunca deșeuri în toaletă sau chiuvete, fie că este vorba despre alimente, alte resturi menajere sau chiar obiecte și materiale ce nu se descompun.

De notat faptul că trebuie să eviți să arunci în toaletă șervețele umede, pânze sau orice alte materiale ce nu sunt biodegradabile și este indicat să utilizezi un coș de gunoi adecvat. De asemenea, resturile mari de săpun nu sunt corespunzătoare pentru chiuveta din baie, iar părul rezultat din bărbierit sau pieptănat trebuie strâns separat și aruncat. Pentru cea din bucătărie, evită zațul de la cafea, alimentele cu grăsimi sau orice alte resturi alimentare.

Utilizează un grătar de protecție de scurgere care să te ajute să reții cât mai mult din resturile de mâncare de pe farfurii în cazul chiuvetei din bucătărie sau firele de păr pentru cabina de duș sau cadă.

Dacă vrei să îți duci la bun sfârșit activitățile zilnice fără formări de blocaje în țevile din casa ta, achiziționează și montează un grătar de protecție. Astfel, orice particule solide ce pot ajunge în canalizare vor fi oprite de către această sită de protecție și implicit, numărul de resturi de orice tip ce vor ajunge în țevi va fi redus considerabil.

Curăță în mod frecvent grătarele și capacele de scurgere și cel mai important, utilizează produse adecvate pentru curățare, atât pentru baie, cât și pentru bucătărie.

O modalitate eficientă de a preveni depunerile de reziduuri în sistemul de canalizare este de a curăța sitele sau capacele de protecție cu ajutorul unor produse biodegradabile și eficiente. Cu alte cuvinte, cu cât acestea sunt mai agresive din punct de vedere chimic, cu atât sistemul de canalizare va avea de suferit.

Lista poate continua, din moment ce pot exista multe alte variante eficiente pentru a evita înfundarea canalizării, însă cel mai important aspect este să ai grijă de obiectele pe care le arunci și să verifici periodic sistemul de canalizare, pentru a nu se ajunge la situații grave ce necesită intervenții profesionale oferite de specialiștii în servicii desfundare canalizare București.

5/5 - (1 vote)