Te-ai confruntat cu o canalizare blocată? Iată ce trebuie să știi

Cei mai mulți proprietari nu știu cum să acționeze atunci când canalizarea se înfundă, iar problema este una cât se poate de serioasă și deloc plăcută. Consecințele sunt vizibile încă din primele momente în care țevile s-au înfundat, mirosul neplăcut și crearea unor bălți în jurul orificiilor de scurgere fiind primele semne.

De cele mai multe ori, scurgerea poate fi înfundată din cauza resturilor alimentare, a murdăriei, a grăsimii, dar și a părului sau a produselor cu care ne spălăm (bureți de baie, bureți de bucătărie, etc.). În plus, un astfel de efect poate să apară chiar și atunci când nu întreținem corect conductele din locuință. Chiar dacă acestea par să funcționeze corespunzător, este necesar să facem lucrări de întreținere periodice sau să apelăm la specialiști în desfundare țevi București.

În mediul online pot fi identificate mai multe sfaturi prin care putem preveni aceste probleme sanitare și sunt promovate anumite produse care au efecte în acest sens. Cu toate acestea, în unele cazuri problema poate fi rezolvată doar de un specialist în desfundare canalizare București.

panică la o urgență de instalații sanitare

Tipuri de blocaje și cauza acestora

Tipuri de blocaje

Există mai multe tipuri de blocaje a țevilor, fiecare având o rezolvare mai mult sau mai puțin complicată. Așa cum aminteam în rândurile anterioare, unele blocaje pot fi rezolvate cu ajutorul unor produse din comerț, iar unele necesită intervenția unor profesioniști.

  • Operațional – Acest tip de blocaj este cauzat de stratul de grăsime care se depune în interiorul conductelor. Murdăria, resturile mici și alte deșeuri vor intra în acest strat de grăsime și vor îngreuna scurgerea apei menajere.
  • Mecanic – Apare atunci când proprietarul aruncă resturi alimentare de dimensiuni mari, prea multă hârtie igienică sau alte produse care pot obstrucționa circuitul apei în conducte.
  • Obstrucția sifonului – Acest tip de blocaj este și motivul pentru care pot apărea mirosuri neplăcute într-o locuință. Procesul prin care se rezolvă o astfel de problemă este relativ simplu. Tot ce trebuie făcut este să spălați sifonul cu detergent și apă caldă după ce l-ați deșurubat din sistem.
  • Tehnic – Blocajul tehnic poate fi rezolvat doar cu ajutorul specialiștilor de la com care au în dotarea lor echipamente profesionale și o pregătire în acest sens.

Este important să identificați tipul de blocaj înainte de acționa pentru a alege corect metoda prin care rezolvați această problemă. Cele mai întâlnite cauze ale acestor blocaje sunt obiectele de dimensiuni mari aruncate toaletă și chiuvetă, depunerea grăsimii pe pereții conductelor, deșeurile de orice natură și acumularea de particule în colțurile conductelor.

În cazul în care un blocaj nu poate fi rezolvat prin soluții simple, cu ajutorul anumitor produse din comerț, recomandat este să apelați la o echipă de profesioniști în servicii de desfundare canalizare București. Aceștia dispun de echipamente specializate și experiență necesară pentru a rezolva problemele mai complexe de canalizare. Dacă sunteți în căutarea unui specialist pentru canalizare blocată, apelați cu încredere la serviciile experților de la Desfundare.com!

5/5 - (1 vote)